راههای کسب آرامش در موفقیت تحصیلی
راههای کسب آرامش در موفقیت تحصیلی :
1- یاد خدا آرامش بخش دل هاست : قبل از هرچیز به اطمینان دهنده ی فلب ها ایمان داشته باشید و توانمندی هایی را که خالق هستی به شما ارزانی داشته باور کنید.
2- تعیین اهداف واقع بینانه : اگر اهداف تعیین شده در حد توان شما باشد زمینه های موفقیت را برای شما فراهم خواهد آورد و استمرار آن منجر به حس توانایی و برخورداری از آرامش بیشتر خواهد شد
3- با برنامه ریزس درس بخوانید : با برنامه ریزی صحیح و به موقع ، به تدریج خود را برای امتحانات آماده خواهید کرد وناچار به مطالعه ی فشرده شب امتحانی نخواهید شد فلذا از آرامش بیشتری برخوردار خواهید شد
4- ترسهایتان را بنویسید و اصلی ترین ریشه را معین کنید: مهم ترین عامل ایجاد آرامش کشف ریشه ی ترس است که اکثرمواقع مشخص نیست. بهترین روش ریشه یابی علل ترس ها این است که چند دقیقه به ذهن خود فرصت دهید که با استفاده از روش بارش مغزی بتوانید علت های ترس را بروی کاغذ بنویسید که این خود به سه طریق به کسب آرامش شما کمک می کند:
الف – شفاف سازی و از بین رفتن ابهام در علت ترس
ب- حذف بسیاری از ترس های غیر واقع
ج- ارائه ی راهکارهای عملی برای رفع ترس های موجود
5- تورهای نجات را بگسترانید: تصور کنید طول یک چوب بلند با عرض کم ( مثلا” 20 سانتی متر) را که روی سطح زمین قرار گرفته است را می خواهید طی کنید به طوری که پای شما به سطح زمین برخورد نکند مسلما” به راحتی قادر به انجام آن نخواهید بود . اما اگر همین چوب به ارتفاع 10 متری از سطح زمین منتقل شود عبور از روی چوب دیگر آسان نیست و همواره با ترس از افتادن همراه خواهد بود . اکنون تصور کنید در شعاع وسیعی تورهای نجاتی گسترانیده شده که قطعا” در هنگام افتادن شما از فاصله ی 10 متری و حتی بیشتر از آن از شما محافظت خواهد نمود ، در این صورت احساس می کنید عبور از چوب بسیار راحت تر و امکان پذیر تر خواهد بود. پیش بینی تورهای نجات برخورداری از آرامش بیشتر را به دنبال خواهد داشت.
6- انتظارات معقولانه: به یاد داشته باشیم تمامی انسان ها متفاوت از یکدیگرند. با دیدی واقع بینانه توانایی های خود را معین کنید و حتی با والدین و اطرافیان خود در میان بگذارید تا انتظارات دیگران نیز از شما افزایش نیابد ، آن گاه با آرامش و اطمینان جهت رسیدن به آن تلاش کنید
7- پرهیز از فشارهای رقابتی: رسیدن به آرامش بزرگترین رمز پیروزی و خوشبختی است پس به آرامش درونی فکر کند و با پرهیز از فشارهای رقابتی که تمام شدنی ست خود را در حالات آرام و راحت و بدون تنش تصور کنید.
8- ورزش : فعالیت بدنی مهم ترین راه جلوگیری از تنش و آرام کننده روح و جسم است تمرینات موزون ، معتدل و یکنواخت بهترین انتخاب است مانند قدم زدن ، شنا کردن ، دوچرخه سواری و آهسته دویدن.
9- استفاده از تکنیک های تن آرامی: در مواقع بروز علایم اضطراب از فنون آرام بخش استفاده کنید :
الف – تنفس عمیق : با یک شماره نفس عمیق بکشید ، تا چهار شماره نفس را درسینه حبس کنید و با دو شماره نفس را از راه بینی بیرون دهید.
ب- روش آدم آهنی و عروسک پارچه ای: حدود 5 تا 8 ثانیه تمام عضلات خود را مثل یک آدم آهنی سخت و منقبض کنید ، سپس همانند یک عروسک پارچه ای تمام عضلات را شل و راحت کنید و این عمل را چندین نوبت تکرار کنید .
10- معاشرت با دیگران : هنگام فشارهای روانی تنها نمانید ، با دیگران صحبت کنید وضمن پرهیز از معاشرت با افراد بدبین که ذهن شما را آلوده و گرفتار می کنند با افراد شوخ طبع وگشاده رو که از تنش شما کم می کنند معاشرت داشته باشید.
11- تغذیه و استراحت مناسب: ضمن استراحت کافی از مصرف چای ، قهوه نوشابه و شکلات که حاوی کافئین هستند پرهیز کنید چون زمان کوتاهی شمارا سرحال می کنند ولی بعد از مدتی وضعیت معکوس خواهد شد.
12- انتظار ناکامی و شکست را در زندگی داشته باشید: به یاد داشته باشید خوشبختی ، داشتن هدف در زندگی است نه صرفا” رسیدن به آن.
در هنگام بروز مشکلات جدی تر و طولانی می توان از مشاوره متخصص نیز کمک گرفت.
با آرزوی موفقیت برای همه طلبه ها در امتحانات پایانی